ABS sensoren

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

De werking van een ABS-sensor

De door ons uitgezochte sensoren zijn altijd passend voor op uw auto. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 15 jaar enorm geweest. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Bij elke bestelling krijgt u van ons een gratis tube keramisch vet en spuitbus remreiniger.

Vieze ABS-sensoren op uw auto

De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan twintig jaar geleden. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp.

ABS-sensoren in het wiellager

Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto. Carbon is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie.

Bekijk ook alle auto onderdelen voor uw auto op RemOnderdelen.nl