ABS sensoren ALFA ROMEO

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

APK-afkeur van ABS-sensor

Wij doen niet moeilijk over het ruilen van producten, bij ons kunt u tot 100 dagen na bestellen retouren. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw ALFA ROMEO past. Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto.

De werking van een ABS-sensor

De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: {{BRANDS}}. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Bij elke bestelling krijgt u van ons een gratis tube keramisch vet en spuitbus remreiniger.

Vieze ABS-sensoren op uw auto

Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% voor en 50% achter. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. Indien gewenst kunt u uw producten ook ophalen bij ons in Ermelo.