ABS sensoren ALFA ROMEO

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

ABS-sensoren in het wiellager

Lucht en interieur filters worden bij een onderhoudsbeurt vervangen. Gietijzer komt minder vaak voor als component. Een automaat bak geeft bij meer dan 200000 kilometer vaak problemen. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 15 jaar enorm geweest.

De werking van een ABS-sensor

Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo laag mogelijk zijn. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Fabrieks-rebuilt houdt in nieuwe pistons en nieuwe veren.

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO

Houdt u altijd rekening met weekend en zondagen. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. De auto onderdelen van tegenwoordig zijn verder door ontwikkeld. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp.

Bekijk ook alle alfa romeo abs sensoren op RemOnderdelen.nl