100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO 145 1.4 i.e. 90 PK
Bouwjaar 07.1994 - 12.1996

ABS sensoren ALFA ROMEO 145 (930_) 1.4 i.e.

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor voorzijde

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. Een storing in de auto electronica geeft vaak niet verklaarbare problemen. Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu. De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden.

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 145 (930_) 1.4 i.e.

Wij controleren altijd bij de ALFA ROMEO 145 (930_) dealer of de onderdelen passen op uw auto. Een motorkap is nu ook al vaak van kunststof of aluminium. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw ALFA ROMEO. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: DAEWOOHYUNDAILINCOLNKIA.

APK-afkeur van ABS-sensor

Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering geleverd. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas. Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties raadplegen.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.