100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO 145 1.6 16V T.S. 112 PK
Bouwjaar 09.1997 - 12.2000

ABS sensoren ALFA ROMEO 145 (930_) 1.6 16V T.S.

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor voorzijde

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 145 (930_) 1.6 16V T.S.

Daardoor wordt de auto weer bestuurbaar. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. De onderdelen van tegenwoordig zijn verder door ontwikkeld. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Het rendement uit de diesel motor is aanzienlijk gestegen de laatste jaren. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Welke onderdelen slijten wel in uw auto? De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw ALFA ROMEO 145 (930_) komen.

APK-afkeur van ABS-sensor

Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.