brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:
ALFA ROMEO 145 1.6 i.e. 16V T.S. 120PK
Bouwjaar 12-1996 - heden

ABS sensoren ALFA ROMEO 145 1.6 i.e. 16V T.S.

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde

ABS-sensoren in het wiellager

De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Onze pakketten worden geleverd door zowel PostNL als PDP. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. De rem onderdelen van tegenwoordig zijn verder door ontwikkeld. Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden.

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 145 1.6 i.e. 16V T.S.

Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas.

De werking van een ABS-sensor

Een RDW keuring is verplicht bij een import auto. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw ALFA ROMEO 145 past. Lucht en interieur filters worden bij een grote beurt vervangen. Wilt u aankoop wijzigen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw ALFA ROMEO komen.

Bekijk ook alle alfa romeo 145 1.6 i.e. 16v t.s. abs sensoren op RemOnderdelen.nl