100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO 145 1.6 i.e. 103 PK
Bouwjaar 10.1994 - 12.1996

ABS sensoren ALFA ROMEO 145 (930_) 1.6 i.e.

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor voorzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: MITSUBISHISAABNISSANSSANGYONG. Een motorkap is nu ook al vaak van aluminium of kunststof.

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 145 (930_) 1.6 i.e.

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw ALFA ROMEO 145 (930_). Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw ALFA ROMEO, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Gietijzer komt minder veel voor als component. Een RDW keuring is verplicht bij een ingevoerde auto. De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Koelvloeistof loopt door de slang en wordt rond gepompt door de waterpomp.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.