brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:
ALFA ROMEO 145 1.8 i.e. 16V 144PK
Bouwjaar 03-1998 - heden

ABS sensoren ALFA ROMEO 145 1.8 i.e. 16V

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 145 1.8 i.e. 16V

De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 18:00. Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen.

ABS-sensoren in het wiellager

Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. Na uw bestelling controleren wij handmatig uw bestelling en nemen wij telefonisch contact op als dit nodig is. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. Voertuigen worden steeds sneller gemaakt. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf.

De werking van een ABS-sensor

Het vermogen van de nieuwe auto's neemt toe. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw ALFA ROMEO 145 past. Een auto uit België heeft vele kilometers op slechte wegen gemaakt..

Bekijk ook alle alfa romeo 145 1.8 i.e. 16v abs sensoren op RemOnderdelen.nl