brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:
ALFA ROMEO 145 1.9 JTD 105PK
Bouwjaar 02-1999 - heden

ABS sensoren ALFA ROMEO 145 1.9 JTD

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde

ABS-sensoren in het wiellager

Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Een ABS-sensor voor op uw auto koopt u goedkoop bij AutoOnderdelenExpert.nl. Door middel van uw kenteken vindt u altijd de juiste sensor. Op onze website krijgt u ook minimaal 50% korting. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw ALFA ROMEO 145 1.9 JTD, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Waterpomp zorgt voor de koeling van de motor. De juiste kwaliteit onderdelen garandeert uw veiligheid.

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 145

Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% voor en 50% achter. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: {{BRANDS}}. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas.

De werking van een ABS-sensor

Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken.

Bekijk ook alle alfa romeo 145 1.9 jtd abs sensoren op RemOnderdelen.nl