brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:
ALFA ROMEO 146 1.6 16V T.S. 112PK
Bouwjaar 09-1997 - heden

ABS sensoren ALFA ROMEO 146 1.6 16V T.S.

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde

ABS-sensoren in het wiellager

Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze schone coating is niet belastend voor het milieu. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Bij ons geldt altijd: niet goed, direct geld terug!

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 146 1.6 16V T.S.

De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. De airco van het voertuig zorgt voor een koele temperatuur. Een ABS-sensor voor op uw auto koopt u goedkoop bij AutoOnderdelenExpert.nl. Door middel van uw kenteken vindt u altijd de juiste sensor. Op onze website krijgt u ook minimaal 50% korting.

De werking van een ABS-sensor

Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 10 jaar enorm geweest. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw ALFA ROMEO 146, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw ALFA ROMEO past. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel.

Bekijk ook alle alfa romeo 146 1.6 16v t.s. abs sensoren op RemOnderdelen.nl