brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:
ALFA ROMEO 146 1.6 i.e. 103PK
Bouwjaar 12-1994 - heden

ABS sensoren ALFA ROMEO 146 1.6 i.e.

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde

ABS-sensoren in het wiellager

De elektronische onderdelen in de huidige auto geeft veel storingen. Aluminium is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan tien jaar geleden.

De werking van een ABS-sensor

De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo laag mogelijk zijn. De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw ALFA ROMEO 146 1.6 i.e..

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 146

Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. De door ons uitgezochte sensoren zijn altijd passend voor op uw auto. Inmiddels hebben wij al meer dan 12.500 positieve reviews ontvangen. Elke ALFA ROMEO heeft een eigen VIN-nummer.

Bekijk ook alle alfa romeo 146 1.6 i.e. abs sensoren op RemOnderdelen.nl