brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:
ALFA ROMEO 146 1.8 i.e. 16V T.S. 140PK
Bouwjaar 11-1996 - heden

ABS sensoren ALFA ROMEO 146 1.8 i.e. 16V T.S.

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
Wij checken of dit past
Past op uw ALFA ROMEO 146
Deze past mogelijk niet op uw auto.
Origineel kwaliteitArtikelnr: 30473
Op voorraad, morgen in huis!
Wat is originele kwaliteit?
Standaard op uw auto
Normaal gebruik
Zelfde als in uw garage
Specificaties
lengte: 1055 mm
58% KORTING
27,42
43,32
incl. BTW
Prijs is per stuk en inclusief BTW.

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 146 1.8 i.e. 16V T.S.

Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Het assortiment bestaat uit meer dan 30.000 artikelen en is opgebouwd uit 16 categorieën. Invoeren van auto's uit Belgie komt steeds vaker voor.

ABS-sensoren in het wiellager

De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden.

De werking van een ABS-sensor

Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan 20 jaar geleden. Een automaat bak geeft bij meer dan 200000 kilometer vaak problemen. Elke ALFA ROMEO 146 heeft een eigen VIN-nummer. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor.

Bekijk ook alle alfa romeo 146 1.8 i.e. 16v t.s. abs sensoren op RemOnderdelen.nl