100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO 146 1.8 i.e. 16V T.S. 144PK
Bouwjaar 03.1998 - 01.2001

ABS sensoren ALFA ROMEO 146 (930_) 1.8 i.e. 16V T.S.

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

ABS sensor voorzijde

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 146 (930_) 1.8 i.e. 16V T.S.

Wanneer u bij ons betaald via AfterPay dan krijgt u later pas de factuur. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Bij ons geldt altijd: niet goed, direct geld terug! Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: CHEVROLETMAZDARENAULT. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 15 jaar enorm geweest.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Lucht en interieur filters worden bij een beurt vervangen. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. De door ons uitgezochte sensoren zijn altijd passend voor op uw auto.

APK-afkeur van ABS-sensor

Het vermogen van de nieuwe auto's neemt toe. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck.