brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:
ALFA ROMEO 146 2.0 16V 155PK
Bouwjaar 03-1997 - heden

ABS sensoren ALFA ROMEO 146 2.0 16V

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde

ABS-sensoren in het wiellager

Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Bij ons shopt u altijd veilig. Wij zijn aangesloten bij het keurmerk "Webshop Keurmerk" en hebben al meer dan 14 duizend positieve reviews. Een ABS-sensor voor op uw auto koopt u goedkoop bij AutoOnderdelenExpert.nl. Door middel van uw kenteken vindt u altijd de juiste sensor. Op onze website krijgt u ook minimaal 50% korting.

De werking van een ABS-sensor

De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. Wanneer de zomer voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben.

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 146 2.0 16V

In ons magazijn heeft RemOnderdelen.nl meer dan 20.000 producten op voorraad liggen. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de EU. Wij werken met de volgende toeleveranciers: ABS, Bendix, ATE en TRW

Bekijk ook alle alfa romeo 146 2.0 16v abs sensoren op RemOnderdelen.nl