brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:
ALFA ROMEO 147 1.9 JTD 110PK
Bouwjaar 10-2000 - heden

ABS sensoren ALFA ROMEO 147 1.9 JTD

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 147 1.9 JTD

Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% voor en 50% achter. Gietijzer komt minder vaak voor als component. Wij controleren altijd bij de ALFA ROMEO 147 dealer of de onderdelen passen op uw auto.

ABS-sensoren in het wiellager

Bij alle producten bevind zich een handige handleiding hoe u het product kunt vervangen bij uw auto. Wij leveren onderdelen van de merken Brembo en ABS Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw ALFA ROMEO.

De werking van een ABS-sensor

Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. In ons magazijn heeft RemOnderdelen.nl meer dan 21.000 producten op voorraad liggen. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen.

Bekijk ook alle alfa romeo 147 1.9 jtd abs sensoren op RemOnderdelen.nl