brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:
ALFA ROMEO 147 1.9 JTDM 16V 170PK
Bouwjaar 06-2008 - heden

ABS sensoren ALFA ROMEO 147 1.9 JTDM 16V

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

De werking van een ABS-sensor

Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw ALFA ROMEO 147 1.9 JTDM 16V. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw ALFA ROMEO 147, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt.

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO

De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 15 jaar enorm geweest. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. Het gewicht van voertuigen is bepalend voor de remweg. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden.

ABS-sensoren in het wiellager

Wanneer u bij ons betaald via AfterPay dan krijgt u later pas de factuur. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan tien jaar geleden. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil.

Bekijk ook alle alfa romeo 147 1.9 jtdm 16v abs sensoren op RemOnderdelen.nl