brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:
ALFA ROMEO 147 1.9 JTDM 8V 120PK
Bouwjaar 07-2005 - heden

ABS sensoren ALFA ROMEO 147 1.9 JTDM 8V

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

De werking van een ABS-sensor

Gietijzer komt steeds minder vaak voor als component. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Via onze partners is het mogelijk om het rem onderdelen voor een vaste lage prijs te laten monteren op uw auto. Elke ALFA ROMEO 147 1.9 JTDM 8V heeft een eigen VIN-nummer. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken.

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 147

De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger.

ABS-sensoren in het wiellager

Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Bij alle producten bevind zich een duidelijke handleiding hoe u het product kunt vervangen bij uw auto. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw ALFA ROMEO, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Een motorkap is nu ook al vaak van aluminium of kunststof. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel.

Bekijk ook alle alfa romeo 147 1.9 jtdm 8v abs sensoren op RemOnderdelen.nl