brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD 150PK
Bouwjaar 07-2004 - heden

ABS sensoren ALFA ROMEO 156 1.9 JTD

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 156 1.9 JTD

Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw rem onderdelen. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Het assortiment bestaat uit meer dan 30.000 artikelen en is opgebouwd uit 16 categorieën. Daardoor wordt de auto weer bestuurbaar.

ABS-sensoren in het wiellager

De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. Een auto is nog steeds het duurste vervoermiddel. Na uw bestelling controleren wij handmatig uw bestelling en nemen wij telefonisch contact op als dit nodig is. Elke ALFA ROMEO 156 heeft een eigen VIN-nummer.

De werking van een ABS-sensor

De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen. De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring.

Bekijk ook alle alfa romeo 156 1.9 jtd abs sensoren op RemOnderdelen.nl