brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD 175PK
Bouwjaar 10-2003 - heden

ABS sensoren ALFA ROMEO 156 2.4 JTD

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

ABS-sensoren in het wiellager

Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% achter en 50% voor. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. U kunt bij ons langs komen voor onze expertise.

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 156 2.4 JTD

Wij controleren altijd bij de ALFA ROMEO 156 dealer of de onderdelen passen op uw auto. Elke ALFA ROMEO heeft een eigen VIN-nummer. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. Via onze partners is het mogelijk om het rem onderdelen voor een vaste lage prijs te laten monteren op uw auto. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger.

De werking van een ABS-sensor

Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. Consumenten kunnen flink besparen op hun onderhoudskosten van hun auto. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 20 jaar enorm geweest. Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen. Vandaar dat wij veel tijd hebben gestoken in het maken van een handige website.

Bekijk ook alle alfa romeo 156 2.4 jtd abs sensoren op RemOnderdelen.nl