brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:
ALFA ROMEO 156 Sportwagon 1.8 16V T.SPARK 144PK
Bouwjaar 05-2000 - heden

ABS sensoren ALFA ROMEO 156 Sportwagon 1.8 16V T.SPARK

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
Wij checken of dit past
Past op uw ALFA ROMEO 156 Sportwagon
Deze past mogelijk niet op uw auto.
Origineel kwaliteitArtikelnr: 30567
Op voorraad, morgen gratis in huis!
Wat is originele kwaliteit?
Standaard op uw auto
Normaal gebruik
Zelfde als in uw garage
Specificaties
lengte: 870 mm
58% KORTING
80,02
126,43
incl. BTW
Prijs is per stuk en inclusief BTW.
achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 156 Sportwagon 1.8 16V T.SPARK

De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. De juiste kwaliteit onderdelen garandeert uw veiligheid.

De werking van een ABS-sensor

Welke onderdelen slijten wel in uw auto? Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw ALFA ROMEO 156 Sportwagon, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Houdt u altijd rekening met zondagen en feestdagen.

ABS-sensoren in het wiellager

Een ABS-sensor voor op uw auto koopt u goedkoop bij AutoOnderdelenExpert.nl. Door middel van uw kenteken vindt u altijd de juiste sensor. Op onze website krijgt u ook minimaal 50% korting. De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. Elke ALFA ROMEO heeft een eigen VIN-nummer. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch.

Bekijk ook alle alfa romeo 156 sportwagon 1.8 16v t.spark abs sensoren op RemOnderdelen.nl