100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO 159 1.8 TBi 200 PK
Bouwjaar 05.2009 - 12.2012

ABS sensoren ALFA ROMEO 159 (939_) 1.8 TBi

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 159 (939_) 1.8 TBi

De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 25 jaar enorm geweest. Een RDW keuring is verplicht bij een ingevoerde auto. Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. Wanneer de winter voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben.

APK-afkeur van ABS-sensor

Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Elke ALFA ROMEO 159 (939_) heeft een eigen VIN-nummer. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Onze webshop is beveiligd met een SSL-certificaat waardoor u veilig uw reservering kunt maken op onze webshop. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw rem onderdelen. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: BEDFORDDAIHATSUPLYMOUTHDACIASSANGYONG. De door ons uitgezochte sensoren zijn altijd passend voor op uw auto.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.