100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO 159 Sportwagon 2.0 JTDM 163 PK
Bouwjaar 05.2009 - 11.2011

ABS sensoren ALFA ROMEO 159 Sportwagon (939_) 2.0 JTDM

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 159 Sportwagon (939_) 2.0 JTDM

Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. De elektronische onderdelen in de huidige auto geeft veel storingen. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Elke ALFA ROMEO 159 Sportwagon (939_) heeft een eigen VIN-nummer.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Wilt u aankoop veranderen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp.

APK-afkeur van ABS-sensor

Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw ALFA ROMEO, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Wij verkopen onderdelen met kortingen tot 65%. De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen. Het is fijn en voordelig om het onderdeel online te bestellen. Een RDW keuring is verplicht bij een import auto.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.