100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO 159 Sportwagon 2.0 JTDM 136 PK
Bouwjaar 06.2010 - 11.2011

ABS sensoren ALFA ROMEO 159 Sportwagon (939_) 2.0 JTDM

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 159 Sportwagon (939_) 2.0 JTDM

Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen. Brandstof verbruik is een hot item in de auto industrie.

APK-afkeur van ABS-sensor

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw ALFA ROMEO 159 Sportwagon (939_). Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties zien. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw ALFA ROMEO past. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.