WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO 164 2.0 Twin Spark 143PK
Bouwjaar 07-1990 - 10-1992

ABS sensoren ALFA ROMEO 164 (164_) 2.0 Twin Spark

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 164 (164_) 2.0 Twin Spark

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw ALFA ROMEO 164 (164_). Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken.

APK-afkeur van ABS-sensor

De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw ALFA ROMEO komen. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring.