100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO 166 2.5 V6 24V 190PK
Bouwjaar 09.1998 - 12.2006

ABS sensoren ALFA ROMEO 166 (936_) 2.5 V6 24V

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 166 (936_) 2.5 V6 24V

Een storing in de auto elektronische onderdelen geeft vaak niet verklaarbare problemen. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de dealer. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Waterpomp zorgt voor de afkoeling van de motor. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Het vermogen van de nieuwe auto's neemt toe.

APK-afkeur van ABS-sensor

Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw ALFA ROMEO 166 (936_) komen. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: CADILLACMGLDVKIAJAGUAR. Bij ons geldt altijd: niet goed, direct geld terug! De juiste kwaliteit onderdelen garandeert uw veiligheid.