100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V 226PK
Bouwjaar 09.1998 - 06.2007

ABS sensoren ALFA ROMEO 166 (936_) 3.0 V6 24V

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO 166 (936_) 3.0 V6 24V

De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw ALFA ROMEO 166 (936_) past. Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw ALFA ROMEO komen.

APK-afkeur van ABS-sensor

U besteld bij AutoOnderdelenExpert.nl altijd het product dat u ook echt nodig heeft, dit komt door onze uitgebreide handmatige controlere die wij bij elke order uitvoeren. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Gietijzer komt minder veel voor als component. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan tien jaar geleden. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn.