100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 TB 120PK
Bouwjaar 04.2010 - heden

ABS sensoren ALFA ROMEO GIULIETTA (940_) 1.4 TB

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Vandaar dat wij veel tijd hebben gestoken in het maken van een duidelijke website. Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden.

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO GIULIETTA (940_) 1.4 TB

De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Welke onderdelen slijten wel in uw auto? Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze schone coating is niet belastend voor het milieu. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor.

APK-afkeur van ABS-sensor

Wij doen niet moeilijk over het ruilen van producten, bij ons kunt u tot 100 dagen na bestellen retouren. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. Elke ALFA ROMEO GIULIETTA (940_) heeft een eigen VIN-nummer. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Er zijn meer dan 31.000 artikelen die wij aanbieden.