100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO GIULIETTA 1.6 JTDM 105 PK
Bouwjaar 04.2010 - 02.2016

ABS sensoren ALFA ROMEO GIULIETTA (940_) 1.6 JTDM

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw ALFA ROMEO GIULIETTA (940_) 1.6 JTDM komen. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: GMCBEDFORDSUZUKIFIAT. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. Elke ALFA ROMEO GIULIETTA (940_) heeft een eigen VIN-nummer. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen.

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO

De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan vijftien jaar geleden. Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.