100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO GTV 2.0 JTS 165 PK
Bouwjaar 04.2003 - 10.2005

ABS sensoren ALFA ROMEO GTV (916_) 2.0 JTS

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor voorzijde

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Vandaar dat wij veel tijd hebben gestoken in het maken van een handige website. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. Wij controleren altijd bij de ALFA ROMEO GTV (916_) 2.0 JTS dealer of de onderdelen passen op uw auto.

APK-afkeur van ABS-sensor

Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Ons team van specialisten zit voor u klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste auto onderdelen. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo laag mogelijk zijn.

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO GTV (916_)

Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.