100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO SPIDER 1.7 109PK
Bouwjaar 04-1968 - 11-1971

ABS sensoren ALFA ROMEO SPIDER (105_) 1.7

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten. Bent u op zoek naar de Track & Trace code van uw bestelling? Deze mailen wij naar uw e-mailadres.

APK-afkeur van ABS-sensor

De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% achter en 50% voor. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw ALFA ROMEO SPIDER (105_) 1.7. Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties raadplegen.

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO SPIDER (105_)

Elke ALFA ROMEO heeft een eigen VIN-nummer. De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen. Het gewicht van voertuigen is bepalend voor de remweg. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp.