100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO SPIDER 2.0 JTS 165PK
Bouwjaar 04.2003 - 04.2005

ABS sensoren ALFA ROMEO SPIDER (916_) 2.0 JTS

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

ABS sensor voorzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

Na elke bestelling doen wij een uiterst nauwkeurige nacontrole. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 25 jaar enorm geweest. Wij controleren altijd bij de ALFA ROMEO SPIDER (916_) 2.0 JTS dealer of de onderdelen passen op uw auto. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. Het vermogen van de nieuwe auto's neemt toe.

Vieze ABS-sensoren op uw ALFA ROMEO SPIDER (916_)

Vandaar dat wij veel tijd hebben gestoken in het maken van een handige website. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. Elke ALFA ROMEO heeft een eigen VIN-nummer. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp.