ABS sensoren AUDI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI

Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: {{BRANDS}}. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Brandstof verbruik is een hot item in de auto industrie. De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen.

APK-afkeur van ABS-sensor

De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de EU. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn.

De werking van een ABS-sensor

De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 25 jaar enorm geweest. Wilt u aankoop corrigeren? Neem dan telefonisch contact met ons op. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil.