WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI 90 2.0 quattro 116PK
Bouwjaar 08-1984 - 08-1986

ABS sensoren AUDI 90 (81, 85, B2) 2.0 quattro

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen.

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI 90 (81, 85, B2) 2.0 quattro

De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Led lampen vervangen halogeen lampen in de auto. De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. Het is snel en voordelig om het onderdeel online te bestellen.

APK-afkeur van ABS-sensor

Voertuigen worden steeds veiliger gemaakt. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Na elke bestelling doen wij een uiterst nauwkeurige nacontrole.