100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A1 1.6 TDI 105 PK
Bouwjaar 05.2010 - 04.2015

ABS sensoren AUDI A1 (8X1, 8XK) 1.6 TDI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze nieuwe coating is niet belastend voor het milieu. Wij hanteren lage verzendkosten van 7,95 euro per aankoop.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Bumpers zijn geen slijtonderdelen van een auto. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Je kunt bij ons betalen via Creditcard en MisterCash Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 18:00.

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A1 (8X1, 8XK) 1.6 TDI

Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Carbon is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.