100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A1 1.6 TDI 90 PK
Bouwjaar 03.2011 - 04.2015

ABS sensoren AUDI A1 (8X1, 8XK) 1.6 TDI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze nieuwe coating is niet belastend voor het milieu. De door ons uitgezochte sensoren zijn altijd passend voor op uw auto. Een RDW keuring is verplicht bij een import auto. Wij verkopen auto-onderdelen met kortingen tot 65%.

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A1 (8X1, 8XK) 1.6 TDI

Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Er zijn meer dan 30.000 artikelen die wij aanbieden. Vandaar dat wij veel tijd hebben gestoken in het maken van een handige website.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Voertuigen worden steeds veiliger gemaakt. De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen. Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. Wilt u aankoop bewerken? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.