100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A1 CITY CARVER 25 TFSI 95 PK
Bouwjaar 07.2019 - tot heden

ABS sensoren AUDI A1 CITY CARVER (GBH) 25 TFSI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Elke AUDI A1 CITY CARVER (GBH) 25 TFSI heeft een eigen VIN-nummer. De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 25 jaar enorm geweest. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de auto dealer. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas.

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A1 CITY CARVER (GBH)

Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. Voor ons is het van belang dat uw op een overzichtelijke manier het juiste product weet te vinden. Inmiddels hebben wij al meer dan 13.000 positieve reviews ontvangen. Bij ons geldt altijd: niet goed, direct geld terug! Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.