100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A1 Sportback 1.0 TFSI 82 PK
Bouwjaar 01.2016 - 10.2018

ABS sensoren AUDI A1 Sportback (8XA, 8XF) 1.0 TFSI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

Lucht en interieur filters worden bij een grote beurt vervangen. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel.

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A1 Sportback (8XA, 8XF) 1.0 TFSI

De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. Wij werken met de volgende toeleveranciers: Bendix en Bosch Bumpers zijn geen slijtonderdelen van een auto. Onze aangesloten garages kunnen u helpen bij het installeren van het bestelde onderdeel onder uw auto. De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. De door ons uitgezochte sensoren zijn altijd passend voor op uw auto.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.