100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A1 Sportback 1.4 TFSI 140 PK
Bouwjaar 04.2012 - 04.2015

ABS sensoren AUDI A1 Sportback (8XA, 8XF) 1.4 TFSI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Een RDW keuring is verplicht bij een import auto. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 18:00.

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A1 Sportback (8XA, 8XF) 1.4 TFSI

Wij leveren onderdelen van de merken Brembo en Brakemax Wij controleren altijd bij de AUDI A1 Sportback (8XA, 8XF) dealer of de onderdelen passen op uw auto. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: MITSUBISHILAMBORGHINIMAZDALDV.

APK-afkeur van ABS-sensor

De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Omdat wij groots inkopen kunnen wij de prijzen zo laag houden op onze website. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.