WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A1 Sportback 1.6 TDI 105PK
Bouwjaar 11.2011 - 04.2015

ABS sensoren AUDI A1 Sportback (8XA, 8XF) 1.6 TDI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A1 Sportback (8XA, 8XF) 1.6 TDI

Een motorkap is nu ook al vaak van kunststof of aluminium. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen.

APK-afkeur van ABS-sensor

Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: DAEWOOAUDIFORD. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw AUDI A1 Sportback (8XA, 8XF) past. Gietijzer komt minder vaak voor als component. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Een auto uit Rusland heeft vele kilometers op slechte wegen gemaakt.. Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu. Wij controleren altijd bij de AUDI dealer of de onderdelen passen op uw auto. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor.