100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A1 Sportback 30 TFSI 116 PK
Bouwjaar 07.2018 - tot heden

ABS sensoren AUDI A1 Sportback (GBA) 30 TFSI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

Wij controleren altijd bij de AUDI A1 Sportback (GBA) 30 TFSI dealer of de onderdelen passen op uw auto. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw AUDI A1 Sportback (GBA). Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad.

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI

De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Op onze site kunt u gemakkelijk via uw kenteken zoeken naar de juiste onderdelen voor uw auto. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: OLDSMOBILESUBARULANCIALAMBORGHINIMINIDODGE. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.