100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A3 1.8 T 150 PK
Bouwjaar 12.1996 - 05.2003

ABS sensoren AUDI A3 (8L1) 1.8 T

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Wij controleren altijd bij de AUDI A3 (8L1) 1.8 T dealer of de onderdelen passen op uw auto. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw AUDI A3 (8L1) komen. Omdat wij groots inkopen kunnen wij de prijzen zo laag houden op onze website.

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI

De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Het assortiment bestaat uit meer dan 30.000 artikelen en is opgebouwd uit 16 categorieën. Bij alle producten bevind zich een duidelijke handleiding hoe u het product kunt vervangen bij uw auto.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Waterpomp zorgt voor de koeling van de motor. Een RDW keuring is verplicht bij een import auto. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.