100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A3 1.9 TDI 130PK
Bouwjaar 08.2000 - 05.2003

ABS sensoren AUDI A3 (8L1) 1.9 TDI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Indien gewenst kunt u uw order ook ophalen bij ons in Ermelo. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: LAND ROVERPORSCHEMAZDAPEUGEOTCHRYSLER. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de autodealer. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken.

APK-afkeur van ABS-sensor

Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn. Invoeren van auto's uit Duitsland komt steeds vaker voor. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw AUDI A3 (8L1) 1.9 TDI. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt.

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A3 (8L1)

Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Wij leveren onderdelen van de merken ABS, Brakemax en Brembo Wanneer de zomer voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. Bent u op zoek naar de Track & Trace code van uw onderdelen? Deze mailen wij naar uw e-mailadres.