100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A3 2.0 TDI 16V 140 PK
Bouwjaar 05.2003 - 08.2012

ABS sensoren AUDI A3 (8P1) 2.0 TDI 16V

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A3 (8P1) 2.0 TDI 16V

Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 25 jaar enorm geweest. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. U kunt bij ons langs komen voor onze expertise.

APK-afkeur van ABS-sensor

Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Bent u op zoek naar de Track & Trace code van uw order? Deze mailen wij naar uw e-mailadres. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw AUDI A3 (8P1). Aluminium velgen worden steeds vaker gemonteerd.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Vandaag besteld, morgen bij u in huis.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.