100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A3 2.0 TDI 170 PK
Bouwjaar 03.2006 - 08.2012

ABS sensoren AUDI A3 (8P1) 2.0 TDI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze veilige coating is niet belastend voor het milieu.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. Elke AUDI A3 (8P1) 2.0 TDI heeft een eigen VIN-nummer. Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas.

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A3 (8P1)

Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. Wij controleren altijd bij de AUDI dealer of de onderdelen passen op uw auto. Je kunt bij ons betalen via AfterPay en overboeking Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.