100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A3 2.0 TDI quattro 136PK
Bouwjaar 05.2003 - 06.2008

ABS sensoren AUDI A3 (8P1) 2.0 TDI quattro

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

ABS sensor achterzijde
Wij checken of dit past
Past op uw AUDI A3
Deze past mogelijk niet op uw auto
Via de kentekencheck hebben we uitgezocht wat op je auto past.
Wij denken dat dit onderdeel niet past.
Populaire keuze
Originele kwaliteitArtikelnr: 30018
Levertijd 2-3 dagen
achterzijdeachterzijde
Wat is originele kwaliteit?
Standaard op uw auto
Normaal gebruik
Zelfde als in uw garage
2 jaar garantie
Beste prijs/kwaliteit
Specificaties
Merk: All Brake Systems
Stekkerkleur: Zwart
Lengte: 66 mm
sensortype: Actieve sensor
Gewicht: 0,02 kg
Inbouwplaats: achterzijde
42% Korting
17,06
29,42
incl. BTW
Prijs per stuk
Meer informatie

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Houdt u altijd rekening met zondagen, feestdagen en weekend. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% voor en 50% achter. Het is snel en voordelig om het onderdeel online te bestellen. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil.

APK-afkeur van ABS-sensor

Elke AUDI A3 (8P1) 2.0 TDI quattro heeft een eigen VIN-nummer. Een storing in de auto electronica geeft vaak niet verklaarbare problemen. Het vermogen van de nieuwe auto's neemt toe. Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties raadplegen.

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A3 (8P1)

Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Op onder andere YouTube hebben wij diverse video's staan welke u helpen bij het monteren van het door u bestelde onderdeel. Een RDW keuring is verplicht bij een ingevoerde auto. Er zijn meer dan 32.000 artikelen die wij aanbieden.