100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A3 S3 quattro 265 PK
Bouwjaar 11.2006 - 08.2012

ABS sensoren AUDI A3 (8P1) S3 quattro

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A3 (8P1) S3 quattro

Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Consumenten kunnen flink besparen op hun onderhoudskosten van hun auto. Een storing in de auto electronica geeft vaak niet verklaarbare problemen. De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor. Lucht en interieur filters worden bij een onderhoudsbeurt vervangen.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. Auto onderdelen in het buitenland kunnen verschillen van kwaliteit. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Elke AUDI A3 (8P1) heeft een eigen VIN-nummer.

APK-afkeur van ABS-sensor

Gietijzer komt steeds minder vaak voor als component. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Bij elke bestelling krijgt u van ons een gratis spuitbus remreiniger en een tube keramisch vet. Wij controleren altijd bij de AUDI dealer of de onderdelen passen op uw auto.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.