100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A3 Sportback 1.6 FSI 115 PK
Bouwjaar 09.2004 - 09.2007

ABS sensoren AUDI A3 Sportback (8PA) 1.6 FSI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A3 Sportback (8PA) 1.6 FSI

Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. Koelvloeistof loopt door de slangen en wordt rond gepompt door de waterpomp. Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf.

APK-afkeur van ABS-sensor

Het is makkelijk en voordelig om het onderdeel online te bestellen. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw AUDI A3 Sportback (8PA), neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties zien.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Elke AUDI heeft een eigen VIN-nummer.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.