100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A3 Sportback 2.0 TDI 16V quattro 140 PK
Bouwjaar 11.2005 - 03.2013

ABS sensoren AUDI A3 Sportback (8PA) 2.0 TDI 16V quattro

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor achterzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Welke onderdelen slijten wel in uw voertuig? De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas.

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A3 Sportback (8PA) 2.0 TDI 16V quattro

Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. Bent u op zoek naar de Track & Trace code van uw aankoop? Deze mailen wij naar uw e-mailadres. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw AUDI A3 Sportback (8PA), neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de autodealer.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor. Op onze site kunt u gemakkelijk via uw kenteken zoeken naar de juiste onderdelen voor uw auto. Na uw bestelling controleren wij handmatig uw bestelling en nemen wij telefonisch contact op als dit nodig is. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw AUDI past.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.