100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A3 Sportback 1.6 TDI 115 PK
Bouwjaar 02.2017 - 10.2020

ABS sensoren AUDI A3 Sportback (8VA, 8VF) 1.6 TDI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Een auto is nog steeds het veiligste vervoermiddel. Het gewicht van voertuigen is bepalend voor de remweg. Welke onderdelen slijten wel in uw voertuig? Elke AUDI A3 Sportback (8VA, 8VF) 1.6 TDI heeft een eigen VIN-nummer. De door ons uitgezochte sensoren zijn altijd passend voor op uw auto.

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A3 Sportback (8VA, 8VF)

Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Wij werken met de volgende toeleveranciers: Bosch, Bendix, Pagid, ABS, Lucas, Brembo, TRW, ATE, Rofren en Textar De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck.

APK-afkeur van ABS-sensor

De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Wij hanteren lage verzendkosten van 7,95 euro per orders. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.