100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A3 Sportback 30 g-tron 131 PK
Bouwjaar 11.2018 - 10.2020

ABS sensoren AUDI A3 Sportback (8VA, 8VF) 30 g-tron

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.
ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A3 Sportback (8VA, 8VF) 30 g-tron

Wilt u aankoop aanpassen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. U kunt ons telefonisch bereiken op 0341 267 637 De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Voor half 5 besteld is de volgende dag geleverd

APK-afkeur van ABS-sensor

Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. Fabrieks-rebuilt houdt in nieuwe glijbussen, nieuwe pistons, nieuwe rubberdelen, nieuw handremmechanisme en nieuwe veren. Wij controleren altijd bij de AUDI A3 Sportback (8VA, 8VF) dealer of de onderdelen passen op uw auto. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: OPELVOLVOLINCOLNDAIMLERPONTIAC. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten. Elke AUDI heeft een eigen VIN-nummer. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Koelvloeistof loopt door de koelslangen en wordt rond gepompt door de waterpomp.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.