100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A4 Avant 2.0 TDI 126PK
Bouwjaar 11-2005 - 11-2006

ABS sensoren AUDI A4 Avant (8ED, B7) 2.0 TDI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw AUDI A4 Avant (8ED, B7) 2.0 TDI

Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: TOYOTASMARTVOLVODODGEMAZDA. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw AUDI A4 Avant (8ED, B7) komen.

APK-afkeur van ABS-sensor

De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Bumpers zijn geen slijtonderdelen van een auto.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw AUDI, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken.